Haarweb Forum  
Bijna 100.000 bezoekers p/mnd! Zie hier

Ga terug   Haarweb Forum > Alopecia Androgenetica > AGA - Algemeen

Reageren
 
Discussietools Discussie waarderen Weergave
Oud 5 mei 2021, 19:36   #1
meowmeow
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 30 april 2021
Berichten: 23
Geslacht:
Progressie Haaruitval Voorspellen

Ik ben transgender man-naar-vrouw en overweeg een haartransplantatie voor mijn inhammen en haarlijn. Ik wil dit supergraag in een keer fiksen: mijn haarlijn is namelijk het enigste waardoor ik mezelf niet vrouw voel. Alleen ben ik onzeker of mijn haarverlies weer zal beginnen en ik vraag me af hoe ik hiervoor meer zekerheid kan krijgen.

Mijn haarverlies begon midden 2017. In 2018 heb ik een tijdje minoxidil gebruikt. In 2019 ben ik overgestapt op finasteride. Dat werkte in die zin dat ik minder uitval had en alleen nog lange haren uitvielen. Na een tijdje spironolacton heb ik eind 2020 hormonen gekregen (Decapeptyl + Estradiol). Dat werkte in die zin dat ik nóg minder uitval had. Afgezien van een kleine shedding van 1-2 dagen toen ik met estradiol begon, heb ik erg weinig uitval (max. 5-10 haren per dag, op sommige dagen zelfs helemaal niks). De haren die uitvallen zijn lang en hebben zo'n bolletje aan het einde.

Is er een manier om vast te stellen wat de status is van mijn haaruitval in verschillende gebieden (of deze daarwerkelijk gestabiliseerd is)?
meowmeow is offline   Met citaat reageren
Oud 6 mei 2021, 11:46   #2
minten
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 20 november 2013
Berichten: 390
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meowmeow Bekijk bericht
Is er een manier om vast te stellen wat de status is van mijn haaruitval in verschillende gebieden (of deze daarwerkelijk gestabiliseerd is)?
Nee. Een dermatoloog kan kijken naar hoe het nu is, maar ook de toekomst niet voorspellen. Maar je hebt, als ik je medicatie zo lees, nu waarschijnlijk nog minder testosteron (en dus DHT) in je lichaam dan de gemiddelde "geboren" vrouw. De kans dat je AGA doorzet lijkt me erg klein, lees: nagenoeg nul. Waarom maak je je daar nog zo'n zorgen over als je merkt dat je ook nog amper haarverlies hebt?

Overigens, ik lees het hier wel vaker, maar over een langere periode 5-10 haren per dag verliezen is ook niet gezond. Dan ben je of een alien, of je hebt amper nog haar over (of, meest waarschijnlijk, je hebt gewoon niet zo'n goed zicht op hoeveel je echt verliest). Haar hoort zich te vernieuwen, bij iedereen; zolang je uitval niet excessief is gaat het erom hoe het teruggroeit, niet hoeveel er uitvalt.
minten is offline   Met citaat reageren
Reageren

Labels
estradiol, haartransplantatie, inhammen, transgender

Discussietools
Weergave Geef een waardering voor deze discussie
Geef een waardering voor deze discussie:

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:39.


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Produced by Limelight Studios. Copyright © 2001-2024 Stichting HaarWeb.