Haarweb Forum  
Bijna 100.000 bezoekers p/mnd! Zie hier

Ga terug   Haarweb Forum > Hirsutisme > Hirsutisme - Behandelingen

Reageren
 
Discussietools Discussie waarderen Weergave
Oud 11 april 2012, 05:28   #1
romeomeo
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 22 oktober 2007
Berichten: 23
Mijn 5jr ervaringsverhaal voor mannen met een donkere huid

In 2007 plaatste ik mijn eerste bericht met de vraag of mannen met een donkerhuid (huidtype IV / V) ervaringen hadden met het uitdunnen van hun baard, armen, borst/buik d.m.v. duurzaam ontharen. Ik kreeg hierop helaas niet de gewenste reacties. Inmiddels ben ik al 5 jaar bezig met duurzaam ontharen (IPL, ELOS, Diode Laser Lightsheer) en ik wil graag mijn ervaring delen zodat jonge mannen hierover meer kunnen leren.

Toen ik 13/14 jaar oud was ik super behaard (de beharingsdichtheid was erg groot), niemand op school had zulke behaarde onderarmen als ik. Ook waren mijn benen erg behaard en kreeg ik ook al veel borst/buik haar(maar gelukkig geen oerwoud). Het ergste vond ik de beharing in mijn gezicht. In het begin is het natuurlijk wel leuk en erg stoer, maar met de jaren heen vond ik dit erg vervelend.

Mijn baardgroei was voor mijn leeftijd niet normaal. De beharingsdichtheid was erg groot zoals van een volwassen man met een volle baardgroei. Mensen dacht al gauw dat ik 18 -19 jaar was. Het voordeel was wel dat ik zonder legitimatiebewijs in clubs en kleine casino`s kon komen. Ook geloofde meisjes dat ik veel ouder was, dit was natuurlijk ook erg leuk.

Rond mijn 17de had ik er eigenlijk al genoeg van, want met stoppelbaard schatte veel mensen mij rond de 25-28 jaar !!!!!!! En ik had een hekel aan het scheren gekregen, omdat het zo dicht begroeid was en ik scheerirritaties/puistjes kreeg.

In 2006/2007 bezocht ik TheCareIndustry in de P.C Hoofdstraat. Daar werkte zij met de IPL. Zij beloofde dat na 6 behandelingen mijn baardgroei weg zou gaan.... je raadt het al... Mooi niet dus!!! De behandelingen waar verschrikkelijk pijnlijk!!!!!!!!! ondanks ik van te voren Emla (verdovende creme) gebruikte. Je voelt echt de hitte in je huid gaan en het na gloeien ervan.

Ik heb beslist geen lage pijngrens, want jaren ervoor had ik mijn buik/borst/armen/benen (ook binnenkant dijbeen en dat is echt!!! pijnlijk!!) ook enkele keren geharst!!!

De reden waarom dit zo pijn deed komt natuurlijk omdat ik een volle dichte baardgroei heb en een donkere huid. Ook is de behandelingskop van de IPL apparaat relatief groot, waardoor je ook meer voelt want er worden meteen meer haren uitgeschakeld. (Dus voor de gene die een lichte baardgroei hebben zal de behandeling niet heel erg pijnlijk zijn)

Na een behandeling bleef mijn huid enkele dagen nog een beetje rood en dik, ik kon ongeveer 2 weken niet glad scheren omdat mijn huid/baardhaar gevoelig/dik waren. Na ongeveer 2 weken (pas na de 2 of 3de behandeling ) liet het haar een beetje los, maar dit was echt te verwaarlozen. Het leek alsof er niks gebeurd was. Op mijn arm en buik/borst viel het haar echter wel na 2 weken helemaal uit. De behandelaar behandelde ook rond mijn tepels en pas na 1 a 2 dagen kon ik zien dat ze verbrand waren en korstjes kregen. Gelukkig herstelde dit zich volledig na ruim 3 weken!! Ik heb helaas geen foto`s meer hiervan, maar je zou echt schrikken als je het zag. Maar na 4-5 weken kwam het haar op mijn borst/buik en armen natuurlijk helemaal terug. Dit kan natuurlijk komen omdat ik nog weinig behandelingen had gehad.

Ik ben uiteindelijk gestopt bij TheCareIndustry omdat het baardhaar maar niet uitviel en ik een litteken in mijn gezicht eraan overhield. Inmiddels is het bedrijf al failliet. Ik denk zelf dat dit komt doordat zij klanten dingen beloofde die zijn niet waar konden maken en klanten dus wegbleven.
Ik heb ongeveer 9 gezichtsbehandeling, 3 borst/buik en 2 armen behandeling hier gehad.

Na eindeloos sporen op het internet en vooral prijzen vergelijken, want voor een scholier(geeneens een student) is dit natuurlijk erg duur!!!! kwam ik terecht bij Korpos, in Den Haag. Nu heet de praktijk Briezz.

Ik schrok gewoon van de eerlijkheid van deze behandelaars(Donna & Brigitte) Deze zeiden mij direct dat het dweilen met de kraan open is, omdat ik nog zo jong was en hierdoor ook meer behandelingen nodig zou hebben. Ze zijn eerlijk, leven met je mee en je voelt je op je gemak. Ook kun je ze zoveel vragen stellen als je maar wilt. Hierdoor heb ik veel geleerd over de technieken, de fabrikanten e.d.

Hier werkte zij met de Elos. Dit apparaat deed bij mij iets minder pijn en het resultaat op mijn arm/buik/borst waren ook goed want de haren vielen binnen 2 weken al uit. Het haar kwam echter wel weer terug, maar veel lichter, dunner en ook iets minder. Bij korpos werken zij heel erg nauwkeurig waardoor er zo min mogelijk rest haar na de behandeling over blijft en ook zijn zij voorzichtig door de instellingen geleidelijk te verhogen en veroorzaakte zij geen brandwonden e.d..

Met de Elos viel de bovenste gedeelte van mijn baard wel redelijk uit, maar helemaal kaal werd het toch niet. Ik maakte geen gebruik van verdovende creme en dus deed het wederom erg pijn!!! Zij werkte heel voorzicht om overige littekens te voorkomen. Het nadeel hiervan, en dit hadden zij mij ook in het begin al uitgelegd, is dat de instellingen niet hoog genoeg waren om het haar uit te schakelen. Bij mensen met een blanke huidskleur en donker haar kan er met een lage instelling al veel bereikt worden. Een erg hoge instelling heeft vaak meer effect en kan leiden tot minder behandelingen. Bij de donkere huid kan een hogere instellingen (en geloof me dit komt echt heeel vaak voor bij mensen met een donkere huid, google het maar!!!! pigmentvlekken, korstjes e.d) echter tot beschadigingen leiden (IPL/Elos/Lightsheer)

Na aandringen en gezeur van mij, durfde zij het aan om met de diode laser/lightsheer op mijn huid te werken. Dit deden zij echter pas na enkele maanden proeftestjes onder mijn kin/onderbuik. Dit was een goede aanpak van hun.

Op mijn arm/buik/borst had de diode laser nog een beter effect want het haar werd en is nog steeds uitgedund/lichter en dunner.
Op mijn baard had het niet meteen effect, maar dit kwam omdat zij natuurlijk erg voorzichtig te werk gingen zodat mijn huid niet zou beschadigen. Na de instellingen elke keer te verhogen begon ik echt goed resultaat te zien.

In eerste instantie wilde ik mijn baardgroei alleen uitdunnen maar later is gebleken(en hiervoor hadden zij mij ook al gewaarschuwd) dat dit niet mogelijk was. Het haar viel namelijk op behaalde plekken helemaal uit en op sommige niet. Je krijgt dus allemaal kale plekken op verschillende plekken in je baard, net een plakje gatenkaas

Dit zag er natuurlijk niet uit, maarja mij maakte het niet uit. Veel mensen vroeger mij wel waarom ik op bepaalde plekken wel haar had en op andere plekken weer niet. DUS JE BAARD ALLEEN UITDUNNEN KAN NIET. HET IS ALLES OF NIETS !!!!!!!!!! Je kunt echter wel je baard in model laten laseren. bijv. als je alleen haar wilt op de kaaklijnen en niet op je bovenwangen.

Na ongeveer 11 behandelingen met de Diode laser (in totaal 24, de rest elos en IPL) is ongeveer 90% van mij baardgroei weg. Nu moet ik alleen nog enkele behandelingen ondergaan om de rest van het haar weg te halen.

De IPL / Elos waren dus eigenlijk niet voor mij geschikt en gewoon een totale geldverspilling. De Diode Lightsheer laser is veel krachtiger en heeft uiteindelijk na zo lang proberen (ben inmiddels 24jr) effect gehad.

Ik zou jonge mannen daarom adviseren om meteen met de Diode laser te beginnen want die gaat veel dieper(vooral voor de kin is dit belangrijk want daar zitten de haren dieper) en is krachtiger. Daarnaast ligt het aantal behandelingen die je nodig zult hebben geheel aan jezelf, want als je het niet erg vind om vlekken/littekens in je gezicht te krijgen, dan kun je meteen met een hoge instelling beginnen. Ik was erg voorzichtig en vandaar dat het bij mij veel langer geduurd heeft, want de instellingen werden geleidelijk verhoogd. En soms leken wij de juiste instelling gevonden te hebben doordat op het test stukje (na enkele behandeling werd er een kleine proeftestje gedaan met een hogere instelling zodat mijn huid eraan kon wennen) de haren wel uitvielen, maar na gebruik van de instelling viel op bepaalde plaatsen het haar niet uit. Ook moet er gezegd worden dat het haargroei op mijn gezicht erg hardnekkig is geweest, dus het kan zo zijn dat bij andere mannen het meteen goed aanslaat.


Tenslotte wil ik nog 3 dingen kwijt:

1) op 90% van alle sites lees je over pijnloze ontharing/ elastiek gevoel op de huid.... Nou voor mensen met een DONKERE HUID en DICHTE haarbegroeiing is dit ONZINNNNNNNNNNN!!!!!!!!!!!!!!!! Je zult het zeker voelen en vooral in het gezicht kan dit erg pijnlijk zijn. Bij een donkere huid horen de instellingen veelal hoger ingesteld te worden wil je duidelijk resultaat zien. Dit is gewoon logica en een eerlijk behandelaar zal je dit ook goed uitleggen. En pas gewoon goed op, want veel klinieken hebben geen/ voldoende ervaring met personen met een DONKERE HUID.

Briezz/Korpos in Den Haag is een uitstekende kliniek!!!!

2) Veel apparaten zoals IPL, Elos, Lightsheer kunnen door een ieder gekocht worden, sommige beautysalons werken met goedkope modellen uit China. Van de fabrikant krijgen zij soms SLECHTS 2 dagen training!!!!!! je hoeft immers geen opleiding te hebben genoten om deze behandelingen uit te kunnen voeren.
De behandelaar bij theCareIndustry zei zelf dat hij 1jaar lichttherapie had gestudeerd in Parijs om de behandelingen uit te kunnen voeren (bullshit natuurlijk). Een kliniek waar alleen dermatologen werken hoeft niet beter te zijn dan een kliniek waar alleen schoonheidsspecialisten werken!!!! Ga gewoon na of de kliniek ervaring heeft met DONKERE huiden IV /V !!! want deze dienen anders behandeld te worden dan blanken huiden.

Ook wordt er beweerd dat de IPL veiliger is dan Lightsheer, of Elos veiliger dan IPL/Laser etc. Dit is echter volledig afhankelijk van de behandelaar, want bij de IPL heb ik bijv. vaker huidbeschadigen kregen dan met de Elos en Lightsheer.

3) Omdat het erg duur is kijken vele van jullie ook zeker naar de mogelijkheden van een Thuislaser.
Ik had die ook gekocht, de Me My Elos, omdat de van alle overige thuislasers meer energie leverde en de cartrige/lampen meer flitsen bevat en dus langer mee gaat. De flitsen doen op de hoogste stand helemaal geen pijn en wonder boven wonder, vallen de haren wel gewoon uit. Er blijft echter wel meer rest haartjes over dan bij een echte laser behandeling. Ik had enkele maanden proef testjes gedaan op mijn been, maar het haar komt zeker voor 80 % terug, ondanks de bewering van de fabrikant dat het weg blijft na 3 behandelingen. Reken dus niet op permanente haarreductie zoals bij een echte laserbehandeling. Hier is de energie veel hoger en gaat het dieper de huid binnen, waardoor het effectiever is. Wil je echter voor ongeveer 4-5 weken een gladde borstkast, dan kun je dit wellicht overwegen om te kopen.

Ohja, het staat niet 100% vast dat het haar voorgoed, met welke behandeling dan ook, zal wegblijven. Na een enkele jaren zal er elk jaar wel minimaal 1 a 2 onderhoudsbeurten nodig moeten zijn.

(Mannen met een lichtere huidskleur dan type IV hebben waarschijnlijk niet veel aan mijn verhaal, want bij hen zullen de behandelingen waarschijnlijk makkelijker aanslaan en minder pijnloos zijn !!!!!!!!!!!!!)

Mocht je vragen hebben dan hoor ik het.

Foto`s heb ik helaas niet meer, wat erg zonde is want ik hield alles netjes bij en je kon de ontwikkeling zo goed volgen.

Laatst gewijzigd door romeomeo; 11 april 2012 om 05:32
romeomeo is offline   Met citaat reageren
Oud 29 mei 2012, 17:16   #2
Nigel
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 12 augustus 2010
Berichten: 3
Hallo Romeoromeo,

Inspirerend verhaal heb je geschreven.

Ik zit er ook aan te denken om permanent te ontharen, maar de prijzen en de vraag of de behandeling zou aanslaan hebben mij tegengehouden. Toch hoop ik ooit eraan te kunnen beginnen. Ook ik heb een donkere huidskleur (weet niet of het type IV is) en ben wel bang voor brandwonden.
Op sommige sites lees je dat de pigmentvlekken als gevolg van de behandeling na verloop van tijd vanzelf weggaan. Is dit bij jou ook het geval of blijf je er definitief mee zitten?
Nigel is offline   Met citaat reageren
Oud 12 juni 2012, 00:14   #3
romeomeo
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 22 oktober 2007
Berichten: 23
Cool

Hi Nigel,

Laat mij jou 1 ding vertellen en ik spreek echt uit ervaring, bijna 90% van de tekst die klinieken e.d. op hun site hebben staan, zijn grotendeels afkomstig van de website van de LEVERANCIER!! of ze geloven gewoon alles wat de leverancier hen wijs maken.

Die leverancier beschrijft altijd dat het ook veilig is voor een DONKER huid, geen kans op schade, nieuwste/veiligste techniek.... bla bla bla bla ... BULLSHITTTTTTTT. Ik heb zooooooo vaak huidbeschadinigen opgelopen, met zogenaamd de veiligste technieken (BEHALVE bij Briez/ Korpos in Den HAAG, daar werken ze super voorzichtig en met kleine stappen zodat eventuele beschadigingen beperkt/voorkomen kunnen worden)


Net zo was ik een paar weken geleden bij een paar klinieken geweest voor de Sopranos SHR laser. Op sites lees je dat het zoooooooooooooooooo veilig is voor de donkere huid bla bla bla... onzin. Daar eenmaal aangekomen, vertellen zij mij dat er WEL een kans bestaat op huid/pigment beschadiging en dat het niet geheel pijnloos is, terwijl er overal wordt beweerd dat het de eerste pijnloze ontharingsmethode is.

De Pigmentvlek in mij gezicht, nou eigenlijk litteken door IPL, die heb ik wel nog steeds. Het is echter afgelopen maanden(pas na 7 jaar ongeveer) veel minder geworden omdat ik het weg, heb laten laseren met de fractionele laser. Die werkt wel goed op een donkere huid.

Op mijn borst/buik heb ik wel lichte (wit lijkt het)pigmenten vlekken die na 6-7 jaar nog steeds niet weg zijn. Het lijkt alsof die behandeling(geloof dat het IPL was) echt mijn donkere pigment heeft vernietigd. Maar dit valt niet heel erg op hoor, pas als je goed kijkt.

Kijk, ik heb een gevoelige huid. Als ik een schaafwond krijg, dan wordt het uiteindelijk donkerder van kleur en kan het maanden duren voordat het weg is. Dus het kan zijn dat jij er helemaal geen last van zult hebben.

Om pigmentvlekken te voorkomen zou ik als ik jou was, eerst informeren of zij echt ervaring hebben met mensen met jou huidtype. Vervolgens moet je vragen om stapsgewijs de intensiteit te verhogen. Dit kan in het begin betekenen(zoals bij mijn baard) dat het haar niet uitvalt omdat de intensiteit te laag is.

Veel mensen met een donkere huid doen aan laserontharing en veel hebben geen last of net misschien 1 keer huidbeschadiging opgelopen. Er is dus gewoon nog hoop voor je hoor

De reden dat ik dit alles zo vertel is omdat ik doodziek word dat leveranciers/klinieken altijd beschrijven dat er geen kans op huidbeschadiging is voor de donkere huid, want het is gewoon altijd wel mogelijk.
romeomeo is offline   Met citaat reageren
Oud 4 juli 2012, 23:11   #4
Pincetje-
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 3 mei 2010
Locatie: Breda
Berichten: 12
Hallo romeomeo, net zoals jij wil ik ook laser ontharen. Ik heb een hele lichte huid en super dikke donkere haren. Het maakt me zo onzeker. Ik durf nooit een shirt aan te doen of korte broek. Ik heb echt overal haar en het maakt me enorm verdrietig. Het maakt me ook erg depressief.

Ik droom ervan om het te laten laseren alleen ben ik bang dat het maar geldverspilling is. Het is ook enorm duur. Kunt u of iemand mij misschien advies willen geven/helpen? Raad u mij Briezz aan?
Pincetje- is offline   Met citaat reageren
Oud 5 juli 2012, 13:44   #5
123s
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 3 april 2012
Berichten: 15
Ontharen

Hi Pincetje-,

er zijn veel methoden van ontharen maar ze zijn niet allemaal heilig.

Ik lees net op allesoverontharen.nl over biologische haarverzijdering. Geen idee of het een goeie methode is maar probeer meer informatie over deze methode te vinden. Het werkt ook bij donkere haren.

Heeft iemand eervaringen met enzymtec?

Groetjes
123s is offline   Met citaat reageren
Oud 7 augustus 2012, 11:12   #6
romeomeo
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 22 oktober 2007
Berichten: 23
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pincetje- Bekijk bericht
Hallo romeomeo, net zoals jij wil ik ook laser ontharen. Ik heb een hele lichte huid en super dikke donkere haren. Het maakt me zo onzeker. Ik durf nooit een shirt aan te doen of korte broek. Ik heb echt overal haar en het maakt me enorm verdrietig. Het maakt me ook erg depressief.

Ik droom ervan om het te laten laseren alleen ben ik bang dat het maar geldverspilling is. Het is ook enorm duur. Kunt u of iemand mij misschien advies willen geven/helpen? Raad u mij Briezz aan?
Hey,

Ik kan mij precies voorstellen hoe jij je voelt. Ik had hetzelfde gevoel. Aangezien je echter een lichte huid hebt, is de kans op pigmentvlekken (bijv. door te hoge instelling) e.d. veel kleiner. Je zou dus ook gewoon ergens anders in jou buurt kunnen gaan, maar bij Briez stelt Brigitte je echt op je gemak. Je hoeft je nergens voor te schamen bij haar en kan over alles met haar praten.

Hoe oud ben je eigenlijk? Ik deed het vanaf mijn 17de en het is echt geldverspilling geweest (IPL/Elos) omdat het haar toch terug kwam, wel lichter en iets minder. Maar niet echt dat je veel ervan kon merken. Lightsheer diode laser werkt veeeeeel beter, maar als je jong bent zou ik eerder mijn haar gewoon kort trimmen met zo een baard trimmer.

Je zult meteen merken dat je huid er nog lichter uit zal zien omdat alle donkere haren veel korter gemaakt worden. Ik doe dat bijv. bij me bovenbenen.

Succes en sterkte
romeomeo is offline   Met citaat reageren
Oud 9 juli 2017, 15:03   #7
romeomeo
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 22 oktober 2007
Berichten: 23
Update DONKERE HUIDTYPE LIGHTSHEER DIODE LASER - 10 jaar verder

Hallo mensen, ff snel een update na al deze jaren.

Ik was dus met het ontharen begonnen in 2007. In 2012 besloot ik mijn 5 jaar ervaringsverhaal met jullie te delen.

Nu zijn wij in 2017 en dus 5 jaar verder....waardoor ik zelf 10 jaar verder ben met permanent ontharen.

Is al het haar na zoveel jaar echt weggebleven?? JA in het gelaat zeker!!!!!!!!!!!!

Ik ga nu misschien slechts 1 a 2 x in het jaar omdat ik veeeeel later was begonnen met het behandelen van mijn snor. Hier zitten nog een paar rest haartjes.

Haren op mijn wang zijn echt gewoon nog steeds die 90% weg. Wat er terug komt is verspreid, lichtjes en dun haar. GEEN DIK haar meer. Ik kan dus geen baard groeien. Ook mijn kin is nog steeds lekker kaal, geen scheerirritaties (hoef ook niet te scheren natuurlijk)

En haar op mijn armen, borst/buik/ oksel?? Ja nog steeds weg. Daar zou ik wel nog een paar behandelingen moeten doen, omdat ik dit niet heel vaak had laten behandelen en toen ik het deed was ik ook erg jong, denk onder de 23 jr ofzo. MAAAAAR........ na 10 jaar, kan ik nog steeds zeggen dat het haar NIET terug is gekomen als hoe het voorheen eruit zag.

Oksel is zeer dun dons haar... zelfs na het wegscheren.. Wordt niet meer of dikker.

Armen, nog steeds rond de 60% minder dan voorheen.

Borst/buik 70 % minder... zeer dun haar, weinig, verspreid... krijg juist opmerkingen van collega`s wanneer ik de pubertijd ga bereiken en echt mannen haar ga krijgen ( ben nu 29 jr... kun je nagaan) GEEN DIKKE HAARMAT MEER!!!! Niet meer behaard...

ALL thanks to BRIEZ ontharingspraktijk. Werkt zeer effectief, zorgvuldig, slaat geen haartjes over. Je kunt restjes haar ook laten behandelen tegen zeer laag tarief (onder 50e meestal)


Ohja.. en ff snel iets tussen door... Nu zie je vaak groupons voor Sopranos... of pakket deals... Lees die reviews een keer... haar komt gewoon bij de meeste terug. Ik merk het zelfde. Ik denk zelf dat het te maken heeft met de lage instelling van het apparaat, want je mag nota bene direct weer in de ZON! Als ze het apparaat hoog zouden instellen (en je dus veel meer pijn zult voelen... de extreem hitte) dan kunnen ze Sopranos niet meer pijnloos/hot stone ontharen noemen.

Voor IPL MOET JE NIET KOPEN... alleen als je je geld en tijd wilt verspillen... Geloof je me niet??? Google maar een keer op de reviews.. Je hebt sommige die wel geluk hebben, maar meestal schrijven ze een review NA die 6 behandelingen... niet 6 a 9 maanden nadat ze klaar zijn met hun pakket.


En even voor de duidelijkheid, ik werk NIET bij BRIEZ en wordt ook NIET betaald om een positieve review te schrijven. Ik deel gewoon mijn ervaring met jullie en vertel de waarheid. Of je het wilt geloven ligt aan jezelf.

Veel kun je ook zelf op google vinden, ik denk namelijk niet dat je negatieve reviews over Briez zult vinden... van andere praktijkten lees je veel meer over alle valse beloftes en huidbeschadigingen.

Gr,
Romeo
romeomeo is offline   Met citaat reageren
Reageren

Discussietools
Weergave Geef een waardering voor deze discussie
Geef een waardering voor deze discussie:

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:41.


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Produced by Limelight Studios. Copyright © 2001-2022 Stichting HaarWeb.