Haarweb Forum  
Bijna 100.000 bezoekers p/mnd! Zie hier

Ga terug   Haarweb Forum > Hirsutisme > Hirsutisme - Behandelingen

Reageren
 
Discussietools Discussie waarderen Weergave
Oud 20 april 2010, 09:41   #1
chaparanchoa
Prikkeldraad
 
Geregistreerd: 16 april 2010
Berichten: 13
Sugaring of suikerontharing

Deze methode wordt vooral aanbevolen voor personen met een gevoelige huid. Volgens deze eeuwenoude methode zou de huid op geen enkele manier worden beschadigd. Er wordt zelfs beweerd dat het een positief effect op de huid kan hebben.

Heeft iemand in dit forum misschien ervaringen met deze methode? Ben reuze benieuwd. Het klinkt veelbelovend.

Hieronder volgt een wervende reclametekst die ik van een site heb geplukt:

- - -

Suikerontharing

Categorie: Beauty - Nieuws
Datum: 02/04/2009

Het doet pijn, het veroorzaakt allergische reactie, het haar groeit toch snel terug, de was maakt vlekken op de kledij,... Al deze redenen om niet te ontharen verdwijnen als sneeuw voor de zon bij de unieke, natuurlijke ontharingstechniek met suikerpasta!

Pandhy's suikerpasta is het geheim achter deze nieuwe epileermethode. Het is een mengsel van suiker en water, gebaseerd op oude recepten uit het Midden-Oosten. De bereiding is honderd procent natuurlijk, zonder chemische stoffen, geur- of kleuradditieven. In tegenstelling tot vele suikers is er bovendien geen citroensap of gelijk welk ander zuur in dit product verwerkt. Hierdoor is het hypoallergeen en veroorzaakt het geen huidirritatie.

Daarnaast zijn er echter nog een heleboel andere voordelen. Zo wordt de suikerpasta gebruikt op kamertemperatuur, zodat je de klant zeker niet kan verbranden. Doordat suiker een van de beste natuurlijk conservators is, is het kiemen of groeien van bacteriën onmogelijk en heeft de suikerpasta gegarandeerd een lange houdbaarheid. Bovendien kleeft de pasta enkel aan het haar en niet aan de levende huidcellen. Dit resulteert in een ontharing die absoluut niet pijnlijk is! Integendeel zelfs, de behandeling is bijzonder aangenaam, want eigenlijk krijgt de klant naast de ontharing meteen ook een massage, peeling en huidverbetering.

De suikerpasta wordt in de huid gemasseerd tegen de richting van de haargroei in. Hierdoor kan de pasta de haarfollikel binnendringen en het haar omvatten. Vervolgens wordt het geheel met de haarrichting mee verwijdert. De extractie van het haar in de natuurlijke groeirichting is namelijk perfect, omdat het geen afgebroken haar nalaat in de follikel en roodheid of irritatie vermeden worden.

Als gevolg is het met de suikerontharing mogelijk om zelfs haartjes van 1 of 2 mm of ingegroeide haren te verwijderen. Door te ontharen in deze groeifase van het haar, is de regeneratieperiode ook veel langer en kunnen klanten dus langer van hun zijdezachte huid genieten. De extractie veroorzaakt daarnaast een getraumatiseerde follikel, zodat bij nieuwe haartjes een verandering in textuur en kleur zal optreden.

Naast Pandhy's normale suikerpasta is er ook een Mediterranean-versie met een vastere textuur. Deze variant is uitsteken voor het gebruik in vochtige en warme ruimten zoals wellnesscentra of voor schoonheidsspecialisten die gemakkelijk warme handen hebben. Wie een gecertificeerd suikerbeoefenaar wil worden, kan een tweedaagse Pandhy's All High Sugar-opleiding volgen. Deze cursus is zeer praktijkgericht: de trainer demonstreert eerst alle toepassingen en vervolgens voeren de cursisten ze op elkaar uit. Je ontdekt er niet alleen de suikerpasta's, maar ook een aantal andere Pandhy's-Producten.
chaparanchoa is offline   Met citaat reageren
Oud 20 april 2010, 09:45   #2
chaparanchoa
Prikkeldraad
 
Geregistreerd: 16 april 2010
Berichten: 13
Zelf maken van de suikerhars

omdat beautyweb helemaal vernieuwd is, zijn er veel handige tips verdwenen. 1 van die handige tips vond ik de oplossing om je lichaam te ontharen met sugaring. sugaring kun je zelf maken van suiker. hier is het recept;

Benodigheden:

1. Magnetron-bestendig afsluitbaar kunstof bakje. (Van tupperware ofzo, of een oud, leeg Veet potje is natuurlijk helemaal top..)
2. Pan.
3. 1 kilo suiker
4. 2 citroenen
5. 2 eetlepels zout.

Bereidings instructie hars:
Pers de citroenen uit en doe het sap in de pan en voeg ook de suiker en het zout toe. Laat het geheel langzaam tot een donkerbruine, dikke massa koken. Laat de hars een beetje afkoelen en giet het dan over in het plastic bakje en laat het volledig afkoelen. (Hars wordt hard in het bakje..) De hars is zeer lang houdbaar. (jaren)

Gebruik hars:
Verwarm de hars in de magnetron tot het een dikke, lobbige structuur heeft.
Roer het geheel om met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel of een spateltje.
Smeer de hars dun uit over het te ontharen stuk huid in de richting van de haargroei.
Leg een stukje katoen (Knip bv een oud t-shirt in lapjes of koop kant en klare ontharings lapjes te koop bij de bodyshop.)op de hars.
Trek het lapje er in 1 snelle beweging vanaf, tegen de haargroei in.
Resultaat: (tenminste, het gewenste resultaat..) een haarloze, gladde huid de wekenlang glad blijft.
Restanten hars kun je verwijderen met water.
Als de hars zeer vloeibaar is, betekent het dat hij heel erg heet is. NOOIT op je huid smeren (gevaar voor verbranding.)

Nog een tip: Om rode plekjes, ingegroeide haren en een geirriteerde huid te voorkomen is het belangrijk dat je VOOR het ontharen doucht.(haartjes laten gemakkelijker los) en de huid het liefst 24 uur daarna niet wast. (Haarzakjes raken geirriteerd en geprikkeld.) Ook lotion, creme ed. van te voren smeren: je huid is te geprikkeld om deze producten goed te kunnen verdragen. Liefst voor het naar bed gaan ontharen zodat je huid kan kalmeren gedurende de nacht.


dit recept heb ik dus niet van mezelf maar via internet, maar het bevalt mij zo goed dat ik het met jullie wil delen. let erop dat je het door laat koken tot het heel donker van kleur is, dat het lijkt op stroop, heel donker bruin.
sinds ik sugaring gebruik hoef ik me benen maar 1 keer in de 4 a 5 weken te ontharen. en je kunt er zelfs je oksels of bikini lijn mee ontharen maar het is niet geheel pijnvrij. probeer het eerst op je benen, daar doet het het minst pijn, en wees voorzichtig dat het niet te heet is! want anders kan je je verbranden.
mij bevalt het zo goed en het is spotgoedkoop. je kan ook een pot hars kopen in de winkel, maar ik verkies sugaring boven hars van de winkel omdat het goedkoper is en ik vind het zelf beter werken. wat ik ook een heel groot voordeel vind van harsen is dat je ook je dode huidcellen verwijder (die zie je echt op het doekje zitten als je het doekje eraf trekt) en je huid wordt super zacht! en een paar weken heb je geen last meer van die lastige haren.
het is wel een kleverig karwei, dus je kunt het het best in de badkamer doen. al de hars die je morst of dat op je been achter blijft kun je heel gemakkelijk verwijderen met water.
het haalt je haar met wortel en al eruit dus nooit meer stoppels, echt een super gladde huid en je haren komen zacht terug, niet als harde stoppels. en ze blijven veel langer weg als bij scheren, het verschilt per persoon maar het duurt tussen de 2 en de 6 weken voor je haren weer terug komen, en naarmate je het vaker doe blijven de haren langer weg.

natuurlijk heeft iedereen z'n eigen voorkeursmanier van ontharen, maar deze manier is zeker het proberen waard, en wie weet bevalt het jou net zo goed als mij.
chaparanchoa is offline   Met citaat reageren
Oud 20 april 2010, 09:47   #3
chaparanchoa
Prikkeldraad
 
Geregistreerd: 16 april 2010
Berichten: 13
Videoclip over deze methode

Hier de link voor een videoclip waarin je kunt zien hoe deze methode ook kan worden toegepast. De werkwijze heeft iets weg van een massage.

http://www.youtube.com/watch?v=zUbhg1MySPk
chaparanchoa is offline   Met citaat reageren
Oud 20 april 2010, 12:49   #4
Hanna
HaarWeb lid
 
Hanna's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 december 2004
Berichten: 16.459
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door chaparanchoa Bekijk bericht
Trek het lapje er in 1 snelle beweging vanaf, tegen de haargroei in.
Waarom "tegen de haargroei in"? Dan is de kans toch groot dat 't haar bij de haarwortel afbreekt?
Als je in de groeirichting trekt, heb je toch veel meer kans de haren er mèt wortel uit te trekken?
__________________
*
*
*_________________________________________________ _____________
Belangrijke linken: Haargroeimiddelen voor dummies Haarwoordenboekje Haarwerken FAQ
Hanna is offline   Met citaat reageren
Oud 20 april 2010, 19:15   #5
Waterlady
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 23 januari 2009
Berichten: 57
Ik heb jarenlang mijn benen onthaard met deze methode. Je smeert de sugar met de richting mee, maar eraf dus tegen de haren in. Het is gewoon een soort van harsen, maar dan met een natuurlijk product. Zoals op youtube heb ik het nog nooit gebruikt.
Waterlady is offline   Met citaat reageren
Oud 21 april 2010, 15:28   #6
chaparanchoa
Prikkeldraad
 
Geregistreerd: 16 april 2010
Berichten: 13
Delen van je ervaring?

Hoi Waterlady,

Ben je bereid ons te vertellen wat je ervaringen hiermee zijn?

Heb je bijvoorbeeld een gevoelige huid? Kreeg je last van uitslag e.d. als je andere middelen gebruikte? Waarom heb je eigenlijk voor de sugaring methode gekozen?

Als je kunt vergelijken met andere methodes, hoe effectief is de sugaring methode?

Men claimt dat de haren zachter en dunner terugkomen. Heb je daar iets van gemerkt?

Ik hoop niet dat je me te nieuwsgierig vindt. Ben je bereid je ervaringen op dit forum te delen?
chaparanchoa is offline   Met citaat reageren
Oud 21 april 2010, 17:02   #7
Hanna
HaarWeb lid
 
Hanna's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 december 2004
Berichten: 16.459
Chapa, wil je s.v.p. antwoorden op mijn vraag?
__________________
*
*
*_________________________________________________ _____________
Belangrijke linken: Haargroeimiddelen voor dummies Haarwoordenboekje Haarwerken FAQ
Hanna is offline   Met citaat reageren
Oud 22 april 2010, 09:24   #8
chaparanchoa
Prikkeldraad
 
Geregistreerd: 16 april 2010
Berichten: 13
Duister...

Hoi Hanna,

Sorry dat ik niet begrepen had dat je vraag direct aan mij gericht was.

Helaas heb ik geen ervaring met sugaring. Deze topic ben ik juist gestart om meer informatie te krijgen over de werking ervan. Daarom vraag ik ook expliciet naar de ervaringen van anderen.

Wat ik wel weet is dat het een mildere vorm van harsen schijnt te zijn, meer geschikt voor de gevoelige huid, hoewel ik inmiddels op dit forum andere geluiden heb gelezen. Weet dus even niet wat ik moet geloven.

Bij het harsen trek je de strips ook tegen de haargroeirichting. Bij sugaring met alleen pasta, dus zonder strip, lijkt het me dat elk haartje volledig wordt omkapseld door de pasta. Daardoor ontstaat een stevige grip die het risico op afbreken verkleind.

Sugaring zou juist ook voorkomen dat haren afbreken en ingroeien.

Ik blijf dan ook reuze benieuwd naar de ervaringen hiermee.
chaparanchoa is offline   Met citaat reageren
Oud 22 april 2010, 11:06   #9
Hanna
HaarWeb lid
 
Hanna's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 december 2004
Berichten: 16.459
Dan vraag ik me nog steeds af waarom je niet juist in de groeirichting zou trekken. Als ik mijn wenkbrauwen epileer, trek ik ook in de groeirichting om ze er met wortel en al uit te krijgen, want bij trekken in een andere richting breken ze af.

Misschien willen de harsfabrikanten juist dat de haren afbreken en dus snel weer teruggroeien, zodat je nog vaker hun hars moet kopen.
__________________
*
*
*_________________________________________________ _____________
Belangrijke linken: Haargroeimiddelen voor dummies Haarwoordenboekje Haarwerken FAQ
Hanna is offline   Met citaat reageren
Oud 23 april 2010, 13:51   #10
chaparanchoa
Prikkeldraad
 
Geregistreerd: 16 april 2010
Berichten: 13
Wie weet het wel?

Tja Hanna,

Laten we nu maar hopen dat er iemand op dit forum is die het naadje van de kous weet en bereid is ons gebrek aan kennis aan te vullen.
chaparanchoa is offline   Met citaat reageren
Oud 23 april 2010, 18:11   #11
Waterlady
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 23 januari 2009
Berichten: 57
Ik weet niet beter dan dat het tegen de haar groei gedaan wordt. Ik had dus geen last van ingegroeide haren oid, of afgebroken haren. Bovendien pakt het niet goed als je met de haarrichting mee harst. Ik gebruikte deze methode omdat mijn moeder het gebruikte en het ook zelf maakte. Overigens is sugaring een natuurlijk product. In het begin kreeg ik wel wat uitslag, maar ff met een halve citroen over je benen en het was weg. De haren worden wel dunner, bij mijn moeder is de haargroei nagenoeg weg, maar die gebruikt de methode echt al ruim 40j. Dus helpt het: ja, want de haren bleven weg.
Waterlady is offline   Met citaat reageren
Oud 23 april 2010, 18:54   #12
Hanna
HaarWeb lid
 
Hanna's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 december 2004
Berichten: 16.459
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Waterlady Bekijk bericht
Bovendien pakt het niet goed als je met de haarrichting mee harst.
Dat bedoelde ik ook niet, maar wel in de groeirichting trekken, dus de andere kant op trekken.
__________________
*
*
*_________________________________________________ _____________
Belangrijke linken: Haargroeimiddelen voor dummies Haarwoordenboekje Haarwerken FAQ
Hanna is offline   Met citaat reageren
Oud 24 april 2010, 10:00   #13
Waterlady
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 23 januari 2009
Berichten: 57
Dan snap ik even niet zo goed wat je bedoelt....
Waterlady is offline   Met citaat reageren
Oud 24 april 2010, 12:03   #14
Hanna
HaarWeb lid
 
Hanna's schermafbeelding
 
Geregistreerd: 19 december 2004
Berichten: 16.459
Stel: je pakt een pincet om een wenkbrauwhaartje uit te trekken. Dan trek je toch in de groeirichting?
__________________
*
*
*_________________________________________________ _____________
Belangrijke linken: Haargroeimiddelen voor dummies Haarwoordenboekje Haarwerken FAQ
Hanna is offline   Met citaat reageren
Oud 24 april 2010, 12:36   #15
Waterlady
HaarWeb lid
 
Geregistreerd: 23 januari 2009
Berichten: 57
ja. Maar bij sugaring dus niet, waarom: omdat je anders de haar niet meekrijgt.
Waterlady is offline   Met citaat reageren
Reageren


Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie

Soortgelijke discussies
Discussie Auteur Forum Reacties Laatste bericht
Harsen, Sugaring...??? vivanco Hirsutisme - Behandelingen 7 15 augustus 2007 16:43


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:54.


Forumsoftware: vBulletin®, versie 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Produced by Limelight Studios. Copyright © 2001-2024 Stichting HaarWeb.